Vragen van het lid Stoffer (SGP) aan de Ministers van Infrastructuur en Waterstaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over het bericht dat grote stukken strand door de storm Ciara zijn weggeslagen (ingezonden 12 februari 2020).

Mededeling van Minister Van Nieuwenhuizen Wijbenga (Infrastructuur en Waterstaat) (ontvangen 2 maart 2020).

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van het bericht dat door de storm Ciara langs de Walcherse kust grote stukken strand zijn weggeslagen?1

Vraag 2

Bent u ervan op de hoogte dat zandsuppletie op zich laat wachten vanwege de stikstofproblematiek?

Vraag 3

Hoe beoordeelt u de urgentie van zandsuppletie bij de getroffen kustgebieden, mede gelet op de mogelijke komst van nieuwe stormen?

Vraag 4

Deelt u de mening dat de Natura 2000 regels in verband met het belang van waterveiligheid niet mogen leiden tot vertraging of verhindering van de noodzakelijke zandsuppletie?

Vraag 5

Bent u, zo nodig, bereid een ontheffing te geven van de Natura 2000-regels en de tijdrovende ADC-toets voor spoedige zandsuppletie?

Mededeling

Op 12 en 13 februari 2020 hebben de leden Stoffers (SGP), Remco Dijkstra en Van Gent (beiden VVD) en Geurts en Van den Burg (beiden CDA) mij Kamervragen gesteld over de stormschade langs de kust van Walcheren als gevolg van de storm Ciara van 9–12 februari 2020.

Helaas kunnen deze Kamervragen niet binnen de gestelde termijn worden beantwoord in verband met de benodigde afstemming.

Ik zal u de antwoorden zo spoedig mogelijk doen toekomen.


X Noot
1

Provinciale Zeeuwse Courant, 10 februari 2020, Grote stukken strand op Walcheren weggeslagen door storm, vanmiddag ook nog springtij (https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/grote-stukken-strand-op-walcheren-weggeslagen-door-storm-er-moet-snel-iets-gebeuren~a9267a1d/)

Naar boven

Disclaimer

De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.